Een vergunning voor tijdelijke industriehallen

10 oktober 2023

We begrijpen dat het aanvragen van een vergunning voor een tijdelijke industriehal misschien klinkt als een ingewikkeld proces. Maar maak je geen zorgen, wij helpen je hiermee op weg. In deze blogpost delen we alles wat je moet weten over een vergunning voor tijdelijke industriehallen.

Waarom heb je een vergunning nodig?

Een vergunning voor tijdelijke industriehallen is niet alleen een wettelijke verplichting, maar ook een waarborg voor veiligheid en kwaliteit. Het zorgt ervoor dat jouw constructie voldoet aan de bouwvoorschriften en milieunormen, wat essentieel is om ongewenste verrassingen te voorkomen tijdens en na de bouwfase. In het geval van een tenthal is enkel een melding bij het omgevingsloket voldoende. Dit betekent dat we direct kunnen bouwen, zonder dat een vergunning noodzakelijk is.

Wat zijn de vereisten?

Het aanvragen van een vergunning vereist nauwkeurige documentatie en een gedetailleerd bouwplan. Elk detail, van de locatie van de hal tot de materialen die worden gebruikt, moet correct worden vastgelegd. Onze experts kunnen je helpen tijdens de vergunningsaanvraag met de juiste documentatie, zoals technische tekeningen en de constructieberekening.

Hoe lang duurt een vergunningsaanvraag?

De duur van het vergunningsproces varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van je project en de regelgeving in jouw regio. Een belangrijk voordeel in de vergunningsaanvraag is het tijdelijke karakter van de industriehallen. Dit zorgt namelijk voor een snellere doorlooptijd.

3 tips voor een soepel verloop van het vergunningsproces

  • Start op tijd:
    Wacht niet tot het laatste moment. Begin zo vroeg mogelijk met het verzamelen van alle benodigde documenten en informatie voor je vergunningsaanvraag.
  • Compleet bouwplan:
    Zorg voor een gedetailleerd en volledig bouwplan dat alle aspecten van je tijdelijke industriehal omvat. Dit omvat niet alleen de structuur zelf, maar ook aspecten zoals toegangswegen, parkeerplaatsen en eventuele landschapsaanpassingen.
  • Raadpleeg lokale overheden:
    Neem vroegtijdig contact op met de lokale autoriteiten om te begrijpen welke specifieke vergunningen en voorschriften van toepassing zijn op jouw project. Dit maakt het mogelijk om aanvullende vereisten in overweging te nemen bij de planning.

Neem contact op voor advies!

Heb je vragen of wil je meer informatie over een vergunning voor tijdelijke industriehallen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Onze experts staan klaar om je te helpen en ervoor te zorgen dat jouw tijdelijke industriehal bijdraagt aan het succes van je onderneming.


Terug naar overzicht