Tijdelijke structuren in de landbouwsector: opties en voordelen

19 september 2023

Wist je dat de tijdelijke structuren van Donselaar ook zeer geschikt zijn voor de agrarische sector? Doordat onze vestiging te vinden is in een regio waar veel landbouwers en veehouders zitten, vinden we het belangrijk om ook deze sector te voorzien van flexibele, kosteneffectieve en duurzame oplossingen om hun bedrijven te ondersteunen. In deze blog willen we graag met je delen wat onze tijdelijke structuren, zoals een overkapping, tenthal en flexhal, kunnen betekenen voor de landbouwsector.

Overkappingen voor gewassen

Een van de meest voorkomende toepassingen van onze tijdelijke structuren in de landbouwsector is het beschermen van gewassen. Overkappingen bieden talloze voordelen voor boeren. Ze beschermen gewassen tegen extreme weersomstandigheden, zoals hagel, regen en felle zon, waardoor de opbrengst wordt gemaximaliseerd. Of bescherm je voer- en werktuigen door ze te overdekken met een overkapping. Onze overkappingen zijn eenvoudig te installeren en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van jouw opslagbehoeften. Ze zijn ook gemakkelijk te verplaatsen, wat flexibiliteit biedt voor het roteren van gewassen of het aanpassen van jouw landbouwperceel. Bekijk hier onze T1 overkapping en leer meer over de specificaties.

Een aluhal als structuren in de landbouwsector

Opslag is een belangrijk aspect van de landbouw. Of je nu op zoek bent naar ruimte voor het bewaren van machines, oogstproducten of veevoer, onze aluhallen bieden de perfecte oplossing. Deze tijdelijke structuren zijn sterk, duurzaam en zijn snel te installeren. Een van de grootste voordelen van de aluhal is de aanpasbaarheid. Extra opties zoals verlichting, roldeuren en ramen zijn toe te voegen, om te voldoen aan jouw specifieke behoeften. Daarnaast zijn ze gemakkelijk uit te breiden, zodat jouw opslagruimte kan meegroeien met jouw bedrijf.

Een flexhal voor diverse toepassingen

Onze flexhal is de meest veelzijdige hal die we aanbieden. Deze hal heeft veel weg van een permanente hal en is voor een breed scala aan toepassingen in de landbouwsector in te zetten. Of het nu gaat om het opslaan van oogst, het organiseren van evenementen op jouw boerderij of het creëren van een tijdelijke werk- of opslagplaats, de flexhal biedt de ruimte en flexibiliteit die je nodig hebt. Zo creëer je met onze flexhal ook makkelijk een caravanstalling waardoor mensen hun caravan bij jou kwijt kunnen én je extra inkomen creëert. Of richt de flexhal deels in als kantoor, en deels als werkruimte. Doordat er vele extra opties toe te voegen zijn kan de flexhal makkelijk aan worden gepast aan veranderende behoeften. Daarnaast is er voor deze hal geen fundering nodig en de doorlooptijd van de vergunningsaanvraag is sneller dan bij permanente bouw. Bekijk hier onze T5 Flexhal Semivast en leer meer!

Kostenbesparingen en duurzaamheid

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van tijdelijke structuren in de landbouwsector is de kostenbesparing. In vergelijking met het bouwen van permanente gebouwen zijn onze structuren veel voordeliger. Ze vereisen minder materiaal en arbeid, en worden met een minder gecompliceerde bouwvergunning geplaatst, wat verdere kostenbesparingen oplevert. Daarnaast zijn onze tijdelijke structuren duurzaam. Ze zijn zo ontworpen dat ze moeiteloos de zwaarste weersomstandigheden doorstaan en vele jaren meegaan. Dit vermindert niet alleen de behoefte aan frequente vervanging, maar het minimaliseert ook de ecologische impact van jouw bedrijf.

Seizoensgebonden en flexibel

Een ander voordeel van tijdelijke structuren is de mogelijkheid om ze seizoensgebonden te gebruiken. Landbouwactiviteiten veranderen het hele jaar door en kunnen op korte termijn de nodige flexibiliteit vragen. Hierdoor hebben onze structuren de mogelijkheid om snel aangepast te worden aan deze veranderingen. Of het nu gaat om het beschermen van gewassen in de lente, het opslaan van oogst in de herfst, of het bieden van schaduw in de zomer, onze tijdelijke structuren passen zich aan jouw schema aan. Bekijk hier eens al onze producten en bekijk welk van onze structuren het beste aansluit bij jouw bedrijf.

Bij Donselaar staan we klaar voor de unieke uitdagingen waarmee landbouwers worden geconfronteerd. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe Donselaar jou kan helpen jouw landbouwbedrijf te verbeteren en te laten groeien. We kijken ernaar uit om samen te werken aan jouw succes.


Terug naar overzicht