Geïsoleerde vs. niet-geïsoleerde tijdelijke industriehallen

11 juli 2024

Een van de grootste voordelen voor bedrijven die gebruik maken van een tijdelijke industriehal voor extra opslagruimte, is de mogelijkheid om de hal aan te passen aan hun specifieke behoeften. Een optie van onze tijdelijke industriehallen die voor veel bedrijven waardevol is, is isolatie. In deze blogpost vertellen we je meer over de verschillen tussen geïsoleerde en niet-geïsoleerde tijdelijke industriehallen.

Waarom heb je isolatie nodig?

Als je goederen opslaat die een constante temperatuur of vochtigheid vereisen, is isolatie essentieel. Het helpt namelijk om de temperatuur en vochtigheid in de hal te reguleren, wat belangrijk is voor producten die snel kunnen bederven of beschadigen door temperatuurschommelingen of vocht. Bovendien is isolatie van toegevoegde waarde wanneer de hal als werkplaats of kantoorruimte wordt gebruikt, omdat het de ruimte comfortabeler maakt, vooral in de winter. Hierdoor kan er ongeacht het weer gewoon doorgewerkt worden in de hal.

Is isolatie altijd nodig?

Of je isolatie nodig hebt, hangt volledig af van wat je wilt opslaan in de tijdelijke industriehal. Als je goederen niet gevoelig zijn voor temperatuurveranderingen en geen constante temperatuur nodig hebben, is isolatie niet altijd nodig. Voor bedrijven die werken met niet-bederfelijke goederen, grondstoffen of bepaalde productieprocessen, kan een niet-geïsoleerde hal voldoende zijn en kostenbesparend.

Voordelen van een geïsoleerde tijdelijke hal

  • Goede temperatuurregeling: Geïsoleerde tijdelijke industriehallen zijn gemaakt van materialen die een constante temperatuurregeling bevorderen. Dit voorkomt dat de hal te warm of te koud wordt, wat helpt om energiekosten te besparen en de kwaliteit van gevoelige producten zoals medicijnen of voedsel te behouden.
  • Vochtbestendigheid: Een geïsoleerde tijdelijke industriehal beschermt tegen vocht, wat essentieel is om goederen en apparatuur te beschermen tegen schade door vocht of schimmel.
  • Duurzaamheid: Onze tijdelijke industriehallen zijn gemaakt van sterke, duurzame materialen, waardoor ze minder vaak onderhoud of reparaties nodig hebben, wat op lange termijn kosten bespaart.

Voordelen van een niet-geïsoleerde tijdelijke hal

  • Voor niet-temperatuurgevoelige goederen: Niet-geïsoleerde industriehallen zijn geschikt voor bedrijven die werken met goederen die niet gevoelig zijn voor temperatuurveranderingen. Dit omvat bijvoorbeeld bouwmaterialen, niet-bederfelijke goederen of grondstoffen.
  • Snelle installatie: Tijdelijke industriehallen zonder isolatie zijn snel en eenvoudig te installeren, wat een snelle oplossing biedt als je snel extra ruimte nodig hebt voor opslag of productie.
  • Kosteneffectiviteit: Een niet-geïsoleerde industriehal is meestal goedkoper om te bouwen dan industriehallen met isolatie, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar een tijdelijke en betaalbare oplossing.

Verschillende opties voor isolatie

Bij Donselaar bieden we verschillende tijdelijke industriehallen, elk met een andere mate van isolatie. De niet-geïsoleerde hal is ideaal voor goederen die niet gevoelig zijn voor temperatuurveranderingen en biedt een eenvoudige, kosteneffectieve oplossing. Voor extra bescherming tegen temperatuur en vocht hebben we deels geïsoleerde industriehallen met zijwanden van sandwichpanelen. Voor maximale temperatuur- en vochtigheidscontrole bieden we volledig geïsoleerde hallen, uitgerust met dubbele dakzeilen en een compressor die lucht tussen de zeilen blaast, wat zorgt voor uitstekende dakisolatie. Dit is perfect voor gevoelige goederen of extreme weersomstandigheden.

Wil je meer weten over de isolatiemogelijkheden voor je tijdelijke opslaghal of advies van onze accountmanagers? Neem dan contact met ons op. Wil je meer inzicht in de kosten? Vraag dan een offerte aan.


Terug naar overzicht