Tijdelijke opslagtent voor staalkabels Van Nieuwpoort Wildo Beton

Klantervaring

Van Nieuwpoort Wildo Beton is specialist op het gebied van prefab kanaalplaatvloeren. De productie van deze platen gebeurt op een industrieterrein in Amsterdam-West. Wildo Beton is sinds een aantal jaar onderdeel van de Van Nieuwpoort Groep, met als doel om het bedrijf verder te professionaliseren.

We spraken Cor Evegaars over de uitdagingen die komen kijken bij een verbouwing en professionalisering van Van Nieuwpoort Wildo Beton en hoe een opslagtent ideaal is om de staalkabels tijdelijk droog op te slaan.

Offerte aanvragen opslagtent

Opslagtent Wildo Beton Cor

Meer dan 100 bedrijven profiteren al van extra bedrijfsruimte

De tenthal van Van Nieuwpoort Wildo BetonT2 Niet geïsoleerde tenthal

Goederen opslaan die niet temperatuurgevoelig zijn of beschut werken? Kies voor de T2 ongeïsoleerde tenthal.

Het stevige dak en sterke zijzeilen bieden bescherming tegen weer en wind.

Verbouwen en professionaliseren

In 2020 zijn er binnen de groep belangrijke stappen genomen. Zo is er een nieuwe huisstijl ontworpen om alle dochterbedrijven dezelfde uitstraling te geven. Maar ook bij Van Nieuwpoort Wildo Beton worden er belangrijke stappen gezet. Het productieproces en alle installaties krijgen een complete upgrade.

Op dit moment (juni 2022) wordt de Amsterdamse fabriek volledig verbouwd. Ondanks deze grote verbouwing gaat de productie van de kanaalplaatvloeren gewoon door. Zo zijn de eerste vier nieuwe banen om de kanaalplaten te produceren al in gebruik. Maar er is ook gedacht aan tijdelijke oplossingen. Een tenthal als tijdelijke opslag/werktent is hier een goed voorbeeld van.

Wildo Beton Amsterdam Terrein
0
jaar ervaring in de
tentenbranche
0+
tent-, flex-, en opslaghallen
geplaatst
9,0
gemiddeld cijfer wat onze
klanten ons geven

Staalkabels moeten te allen tijde droog blijven

Onze kanaalplaten bestaan uit voorgespannen beton. Dat betekent dat er staalkabels door het beton zitten die, voordat het beton gestort wordt, gespannen worden. Na droging van het beton zit als het ware de spanning opgesloten in het beton. Dat maakt het beton ijzersterk. Je kunt je dus wel voorstellen dat die staalkabels altijd hun kwaliteit moeten behouden.

Voor de verbouwing van de productielocatie stonden de staalkabelrollen altijd helemaal achter in de productiehal. Via een tracé gingen de kabels naar de banen. Echter wordt deze ruimte nu ingenomen door de bouw van de nieuwe Betoncentrale. Dat betekent dat de staalkabels niet meer naar de productiebanen geleid kunnen worden en dat is een probleem. Staalkabels mogen absoluut niet nat worden opgeslagen. Dan gaan ze corroderen en worden de kabels aangetast. Dit komt de kwaliteit niet ten goede.

Wildo-Beton-staalkabels

Opslagtent om verbouwing te overbruggen

De staalkabels moesten dus naar een andere locatie. Voor het uitrollen en spannen van de kabels moest dus een nieuwe plek gezocht worden. De kabels zitten in kooien welke we gemakkelijk kunnen verplaatsen met een heftruck.

Uiteindelijk willen we de kabels in het verlengde van de productiebanen uitrollen. De enige plek waar dat mogelijk is, weg van de verbouwingsactiviteiten, is aan de voorkant van de productiehal. Het plan om de hal te verlengen ligt klaar. Daar starten we later dit jaar mee.  Tot die tijd moeten de kabelkooien op een andere manier droog staan. Ik had toen gelijk het idee om een tent neer te zetten, vooral omdat het om een tijdelijke oplossing gaat.

Eisenlijstje voor de tent

Hier op het industrieterrein kan het soms flink waaien, dus hij moest wel tegen een stootje kunnen én voldoende ruimte bieden. Ik realiseerde me dus zeker dat ik niet naar een partytent zocht.

De tent moet dus aan een paar eisen voldoen. De tenthal moet degelijk zijn, stevig zijn en een heftruck moet erin kunnen rijden én manoeuvreren in de tent. En natuurlijk het allerbelangrijkste; de staalkabels moeten droog blijven. 

Na wat speurwerk op internet kwam ik terecht bij Donselaar Structures. Ik kende jullie niet, maar intern hoorde ik wel positieve geluiden. Ik heb bij jullie een aanvraag gedaan en zo is het balletje gaan rollen.

We hadden een deadline te halen

Nadat ik een offerte had opgevraagd via jullie website heb ik contact gehad met Nick. Hij is in Amsterdam langs geweest om de locatie te bekijken en alles in te meten. Vervolgens hebben we vooral mailcontact gehad, dat verliep allemaal soepel. In eerst instantie was de ingang aan de zijkant ingetekend, maar bij nader inzien was dat toch niet handig en is de ingang aan de voorkant ingetekend. Dat was allemaal geen probleem.

Er was wel een puntje waar we rekening mee moesten houden. We hadden een deadline te halen. De achterkant van het pand werd eruit gesloopt en vanaf dat moment konden ook de kabels niet meer via die kant geleid worden. Dus we hadden die tent echt nodig op het moment dat de achterwand gesloopt was. We konden het sloopbedrijf niet bellen met de vraag of ze een weekje later konden starten én het was ook geen optie om de productie stil te leggen.

Gelukkig is er goed meegedacht en meegewerkt om onze deadline te halen. Ik ben dus zeer tevreden. Wanneer de andere productiebanen gereed zijn en in gebruik worden genomen, is de verbouwing nog niet klaar. Ik kom dan graag weer een tent huren bij Donselaar Structures!

(ref. Cor Evegaars, investeringsmanager VNP Wildo PB)