De functies van een tijdelijke industriehal

13 februari 2024

Tijdelijk industriehallen bieden een breed scala aan mogelijkheden voor diverse sectoren. De hoge mate van flexibiliteit maakt dat een tijdelijke industriehal veelzijdig inzetbaar is en voor veel verschillende doeleinden gebruikt wordt. In deze blog lopen we graag door een aantal van de functies van een tijdelijke industriehal.

1. Opslagruimte

Bij Donselaar zien we dat onze tijdelijke industriehallen vaak worden ingezet om extra opslagruimte te creëren. Soms hebben bedrijven dit nodig omdat er behoefte is aan een grotere voorraad van hun product en in andere gevallen is er opslagruimte weggevallen door brand of lekkage. Een opslagtent kopen is voor elke sector een snelle oplossing voor het opslaan van goederen, grondstoffen, voertuigen en machines!

2. Werkruimte

De functie van opslag leidt vaak ook tot de behoefte aan een werkruimte. Waar goederen of machines worden geplaatst, moet ook gewerkt worden. Om deze reden kan een werktent ook geplaatst worden met ramen en verwarming. Zo word er een fijne werkplaats gecreëerd voor de werknemers.

3. Evenementenruimte

Tijdelijke industriehallen zijn ook uitermate geschikt voor evenementen. Wanneer je als organisatie de ruimte op je eigen terrein hebt voor je evenement, biedt het opzetten van een industriehal een uitstekende mogelijkheid om extra binnenruimte te realiseren. Dit maakt het mogelijk om evenementen zoals beurzen, tentoonstellingen, sportactiviteiten en open dagen direct op het eigen terrein te organiseren.

4. Overkapping van bouwplaatsen

In dit regenachtige land kan het weer het schema van bouwvakkers nog weleens in de war brengen. Wanneer het bouwterrein niet al te groot is maken bouwbedrijven in sommige gevallen de keuze hun terrein te overkappen. Hierdoor kunnen de werkzaamheden doorgaan in alle weersomstandigheden en blijven materialen beschermd.

5. Noodhulp en humanitaire hulp

Een mooie manier om een tijdelijke industriehal in te zetten is als noodhuisvesting. Hierdoor kunnen kwetsbare groepen zoals vluchtelingen en arbeidsmigranten het onderdak krijgen dat ze nodig hebben. Vaak moet er in dit geval snel een volledig geïsoleerde tenthal of flexhal geplaatst worden. Gelukkig is dit bij Donselaar geen probleem!

Ben jij voor jouw bedrijf opzoek naar een tijdelijke industriehal? Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen en we kijken graag mee naar de mogelijkheden. Neem contact op of vraag direct een offerte aan.


Terug naar overzicht