5 redenen waarom tijdelijke industriehallen een duurzame oplossing zijn

18 januari 2024

In een tijd waarin duurzaamheid een steeds grotere rol speelt, betreden we in 2024 een nieuw tijdperk van verantwoord ondernemen. Bij Donselaar staan we midden in deze ontwikkeling. Duurzaamheid staat steeds meer centraal in onze bedrijfsvoering. In deze blogpost lichten we vijf essentiële redenen uit waarom tijdelijke industriehallen een duurzame oplossing zijn voor de toekomst. 

1. Flexibel en herbruikbaar

Onze tijdelijke industriehallen zijn gemakkelijk te demonteren en te herbouwen, waardoor ze uiterst geschikt zijn voor hergebruik bij verschillende projecten en op diverse locaties. Door deze flexibiliteit is het minder noodzakelijk om continue nieuwe constructies te produceren. Hierdoor worden er minder grondstoffen gebruikt ten opzichte van permanente bouw. 

2. Slimmer gebruik van grond

Je kunt tijdelijke industriehallen plaatsen op locaties waar permanente bouwwerken niet altijd toegestaan zijn. Dit biedt de unieke mogelijkheid om ze in te zetten op plekken waar ze minimale impact hebben op het ecosysteem. Twijfel je over waar jouw tijdelijke industriehal het beste geplaatst kan worden? Onze adviseurs kijken graag met je mee hoe we het groene gebied op jouw terrein het beste beschermen. 

3. Minder afval

Tijdelijke industriehallen zijn gemakkelijk te verplaatsen, wat resulteert in aanzienlijk minder sloopafval bij het afbouwen ervan. Dit levert een directe bijdrage aan de circulaire economie door de hoeveelheid bouwafval te verminderen. In tegenstelling tot permanente bouw, waarbij vaak afval zoals kunststof, steen, beton, zand en metaal vrijkomt, bieden onze tijdelijke industriehallen een milieuvriendelijker alternatief.

4. Energie-efficiëntie

Onze tijdelijke industriehallen kunnen met net zulke moderne materialen en technologieën geplaatst worden als permanente bouw. Dankzij efficiënt gebruik van isolatie, verlichting en verwarmingssystemen, zijn de industriehallen qua duurzaamheid gelijkwaardig aan permanente bouw. Daarnaast kun je kiezen voor een volledig geïsoleerde hal waardoor er geen energie verloren gaat. 

5. Snellere bouwtijd

Tijdelijke industriehallen zijn sneller op te bouwen dan permanente bedrijfshallen. De snelle montage resulteert in minder uitstoot van bouwvoertuigen. Hiermee is de ecologische impact lager dan bij permanente bedrijfshallen. 

Wil je meer weten over de verschillen tussen tijdelijke industriehallen en permanente bouw? Lees dan deze blog waarin we de verschillen uitlichten. Heb je interesse in een van onze tijdelijke industriehallen? Neem contact op met ons! Onze adviseurs denken graag met je mee. 


Terug naar overzicht