Mind Mystery biedt haar gasten meer ruimte door tenthal

Klantervaring

Mind Mystery is een belevingsmuseum in Horst. Door middel van optische illusies maken zij de bezoekers bewust van verschillende perspectieven. De bewustwording wordt in het park ervaren, maar Mind Mystery hoopt dat de bezoekers dit meenemen in het dagelijks leven en bij maatschappelijke kwesties. 

Het park is in 2020 overgenomen. De nieuwe eigenaren en directie hebben grootste plannen met het park. We spraken Teun Dielesen, algemeen directeur, over de uitdagingen in de toekomst en hoe een tenthal helpt bij de realisatie van alle plannen

Offerte aanvragen aluhal

Teun-Dielesen-Mind-Mystery-Aluhal

Meer dan 100 bedrijven profiteren al van extra bedrijfsruimte

De tenthal van Mind MysteryT3 Deels Geisoleerde Tent

T3 Deels geïsoleerde tenthal

De T3 is ideaal om verkoopruimte uit te breiden of goederen en machines te beschermen.

Deze tenthal is goed af te sluiten door de sandwich wandpanelen.

Lockdown of niet, we moesten gasgeven!

Mind Mystery is midden in coronatijd overgenomen. We zijn veel dicht geweest en hebben flinke klappen gehad, maar we hebben ons er goed vanaf gemaakt. Gelukkig zijn we er op eigen kracht bovenop gekomen. De momenten dat het park wel open was hebben we voldoende omzet kunnen draaien om het hoofd boven water te houden.

In eerste instantie zouden we in de kerstvakantie van 2021 open zijn. Wel met de nodige beperkingen, zoals de 1,5 meter afstand. Om die reden wilden we een tent neerzetten die de ruimte van het park zou vergroten. We hadden sowieso al nagedacht over het aanschaffen van een grote, degelijke tent. Alleen waren de levertijden te lang om dit voor de kerstvakantie te realiseren. Voor die periode hadden we een kleine en simpele tent geregeld. Die zouden we dan ook laten staat tot en met de carnavalsvakantie.

Op het allerlaatste moment moesten we dus toch dicht. Dat was écht heel zuur en hadden we ook eigenlijk niet verwacht. Achteraf gaf het ons wel de tijd om onderzoek te doen naar een goede tent en de inrichting daarvan. Lockdown of niet, we moesten gasgeven!

Offerte aanvragen

Tenthal Aluhal Mind Mystery
0
jaar ervaring in de
tentenbranche
0+
tent-, flex-, en opslaghallen
geplaatst
9,0
gemiddeld cijfer wat onze
klanten ons geven

Goede investering, ook voor het businessmodel

Ik ben me eens goed gaan oriënteren in welke tenten er zijn. Alutenten ken ik nog uit mijn tijd bij Toverland. Toch had ik nog wel mijn twijfels bij zo’n tent. Ik dacht; het is en blijft toch een tent. En ik vind het wel belangrijk dat deze tent de kwaliteit uitstraalt die bij het park past.  

Na wat speurwerk, waren we snel overtuigt van een tenthal, ook als je kijkt naar het businessmodel. Er hoeven geen duizenden extra gasten te komen om de kosten eruit te halen. Maar ook wanneer je er een paar euro op verliest is het een goede investering, doordat we de gast meer kwaliteit bieden in de vorm van meer ruimte in het park.

Op zoek naar een custom-made oplossing

We waren er al snel uit dat het geen standaard witte tent moest worden. Ik ben dus echt op zoek gegaan naar een partij die met ons meedenkt en zelf met goede ideeën en oplossingen komt. Daarom heb ik bij verschillende partijen offertes opgevraagd, om te kijken hoe er gereageerd werd op onze aanvraag.

Ik heb Donselaar Structures gevonden via Google, ik had nog nooit van jullie gehoord. Na het opvragen van de offerte heb ik contact met jullie accountmanager Roy. Dat voelde gelijk goed, er werd helder en snel gereageerd. Roy is bij ons op bezoek geweest om alles in te meten en de mogelijkheden te bespreken. Hij had allerlei stalen en voorbeelden meegenomen zodat we een goede keuze qua kleur konden maken. Dat was heel fijn.

Ons park bevindt zich in een bosrijke omgeving en heeft een steampunk stijl met veel roestbruine tinten. De tent moest bij deze stijl en kleurstelling aansluiten. Uiteindelijk heeft Roy wel acht verschillende offertes gemaakt. Elke keer dacht ik: wat nou als we het zo doen of juist net anders.

Roestbruin Tenthal

Steenschotten als tentvloer

Hij dacht ook super goed met ons mee. Bijvoorbeeld over de vloer. Ik wilde er graag een zwaarlastvloer in, maar die zijn erg kostbaar. We zaten nog midden in een lockdown, dus we moesten ergens besparen zonder kwaliteit te verliezen. Via onze aandeelhouders konden we aan steenschotten komen. Natuurlijk zou Roy graag die zwaarlastvloer aan ons verkopen, maar hij zei dat de steenschotten helemaal prima waren en heeft ook gelijk meegedacht in hoe we dat het beste konden aanpakken.

De steenschotten liggen op een halfverharding en daarop is de tent bevestigd. Maar ook met dingen zoals elektra werd rekening gehouden. Roy heeft met onze vaste elektricien gecommuniceerd hoe hij de elektra het beste kon vastmaken en bevestigen aan het tentprofiel.

Nette documentatie voor vergunning

De vergunningsaanvraag was een pittig proces. Gelukkig hebben we van Donselaar Structures nette tekeningen ontvangen en ook nog veel aanvullende documenten om de vergunningsaanvraag te laten slagen. Al die documenten hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat we de vergunning hebben gekregen.

Na het akkoord is er direct een goede planning gemaakt voor de opbouw. Tijdens het gehele proces zijn we steeds netjes op de hoogte gehouden van alle vorderingen. We wisten precies waar we aan toe waren.

Klein foutje bij de opbouw

De jongens die de tent hebben opgebouwd hebben dat super gedaan. Toen ze weg waren merkte één van onze medewerkers op dat er kleurverschil zat in de panelen. Het was mij nog niet opgevallen, maar er zaten twee panelen verkeerd om. De kleur van het sandwichpaneel aan de binnenkant is namelijk een tint donkerder dan de buitenkant.

Ik heb dit gelijk gemeld bij Roy en binnen twee dagen zijn de panelen weer omgedraaid en zit alles perfect op zijn plek. Dat omdraaien was nog best een klus, maar gelukkig is het netjes en snel opgelost! Ik ben tevreden met de snelle actie en het transparante contact.

Achteraf een schuifdeur bij de ingang

Naderhand wilde ik toch nog een deur voor het stuk wat we open hebben gelaten. Er komen toch wel een aantal waardevolle spullen in de tent te staan. Dan wil je deze goed kunnen afsluiten, ook voor de verzekering.

Roy heeft een offerte voor me gemaakt. Daarbij zei hij ook dat het duurder zou zijn dan bij een eerdere offerte (voor plaatsing), omdat er bij het plaatsen sandwichpanelen uitgehaald moesten worden. Heel begrijpelijk natuurlijk, maar die investering was voor ons toch te duur.

Nu hebben we zelf een deur geplaatst. Die is wel minder mooi, maar er komt nog een grote optische illusie voor de tent, dus daar valt de deur mooi in weg.

Het idee dat we voor de tent hadden werkt écht!

Wat ik leuk vind om te vermelden; de tent doet vanaf dag 1 waarvoor hij bedoeld is. Dat klinkt misschien gek, maar het is toch fijn dat een idee dat je hebt ook écht werkt in de praktijk. De tent biedt ruimte en lucht op drukke momenten. We zien dat onze bezoekers de tent gebruiken om ruimte te pakken, een lekkere koffie te drinken of te genieten van een ijsje.

Mind-mystery-tent-binnen

Een toekomstbestendige tent

De komende twee jaar gaan we aan de slag met een grote uitbreiding van het park. De tent is nu nog een miniuitbreiding en zal straks een mooie afscheiding worden wanneer we met de uitbouwwerkzaamheden beginnen. De tent gaat honderdduizenden gasten verwelkomen, dus dat is top!

We zien ook voor ons dat de tent uiteindelijk op een andere plek komt in het grote geheel en dan ook een andere functie krijgt. De enige reden waarom we hem niet zouden terugplaatsen is omdat we er geen ruimte meer voor hebben. Voor een tent vinden we hem eigenlijk heel mooi, hij past perfect in het park.